Renovatie 544 woningen Almere

Voor woningbouwcorporatie Ymere voorzien wij 544 woningen in Almere van nieuwe kozijnen. De oude kozijnen waren met name aan de weerkant in slechte staat en toe aan vervanging. Bijzonder aan dit project is de nauwe samenwerking met Dekker Kozijnprojecten B.V. en aannemer Era Contour. Daarnaast is het hoge tempo waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd uniek.

Kozijnrenovatie van 4 woningen per dag!

De opdracht begon met het vervangen van kozijnen van 126 flatwoningen. Na het succesvol afronden van dit project, kregen we een vervolg van nog eens 418 woningen. Het gaat hierbij om woonblokken van 50 of meer woningen per blok. De snelheid van het uitvoeren van de werkzaamheden is uniek: er worden maar liefst 4 woningen per dag voorzien van nieuwe kozijnen. De oude kozijnen van een woning worden ’s ochtends verwijderd en ’s avonds zijn de nieuwe kozijnen helemaal gemonteerd. Zo kunnen de bewoners in hun eigen woning blijven tijdens het uitvoeren van de renovatiewerkzaamheden.

Samenwerking met Dekker Kozijnprojecten

Het vervangen van de kozijnen gebeurt in nauwe samenwerking met Dekker Kozijnprojecten. Wij meten de kozijnen in, produceren de kozijnen in onze timmerfabriek en leveren ze kant-en-klaar aan op locatie. Dekker Kozijnprojecten zorgt vervolgens voor een juiste montage van de kozijnen, rechtstreeks in opdracht van aannemer Era Contour. Voor een project van deze omvang is nauwe samenwerking met alle partijen vereist. Zo moeten wij ervoor zorgen dat de monteurs van Dekker Kozijnprojecten op tijd de kozijnen geleverd krijgen, zodat ze continu verder kunnen met hun montagewerkzaamheden. Daarnaast voorzien we in hijsvoorzieningen, om het verplaatsen van de kozijnen te vergemakkelijken.

Nauwkeurige planningen en vrachtschema’s

Binnen het project zorgen wij ervoor dat de juiste kozijnen op tijd en in de juiste woning terecht komen. Hiervoor zijn goede planningen en vrachtschema’s essentieel. We hebben het in de fabriek zo geregeld dat per individuele woning de kozijnen op één bok komen te staan om te vervoeren. De transporteur zorgt ervoor dat de bok minimaal één dag van tevoren klaar staat in de straat voor de juiste woning. Omdat er 4 woningen per dag worden gerenoveerd, moeten we alles goed plannen. De kozijnen moet immers afgelakt zijn, het beslag moet erop zitten, het glas moet geplaatst en netjes afgekit zijn. Daarnaast moeten de kozijnen goed verpakt op bokken vervoerd worden, om vervuiling tijdens transport en opslag tegen te gaan.

Looptijd

Dit project loopt naar verwachting tot begin april. Dan worden de kozijnen van de laatste woningen gemonteerd.

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×