Stage lopen en afstuderen bij Nijhuis

Nijhuis Toelevering

Stage lopen is voor de meeste studenten een van de leukste onderdelen tijdens hun studie. Je gaat eindelijk je opgedane kennis toepassen in de praktijk! Net als tijdens vrijwel iedere stage- of afstudeerperiode, zijn er ook afgelopen periode diverse stagiaires en afstudeerders bij Nijhuis aan de slag gegaan. Niet alleen studenten met een bouwtechnische opleiding kunnen bij ons terecht, ook met een opleiding zoals Human Resource Management of Creative Business ben je meer dan welkom. In deze blog vertellen studenten Mart, Milly, Joeri en Jasper over hun (afstudeer)stage.

Kennismaking met de praktijk

In februari zijn de vier studenten gestart op een van de afdelingen van Nijhuis Toelevering, waaronder bij het concept Toelevering Online. Voor de een de eerste kennismaking met de praktijk, voor de ander de laatste stap richting het werkveld. Jasper, vierdejaars student Bouwtechnische Bedrijfskunde kende Toelevering Online al van zijn vorige stageperiode. “Mijn eerste stage bij Toelevering Online beviel zo goed, dat ik hier ook graag wilde afstuderen. Als afstudeerder heb ik al behoorlijk veel verantwoordelijkheden. Zo ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, het plannen van transport en toewijzen van orders en beantwoord ik vragen vanuit de fabriek en de klantenservice. Ik ben daarnaast bezig met maatwerk offertes maken en hier en daar het assortiment uit te breiden. Heel veelzijdig dus!”

"Je krijgt veel vrijheid en het is echt een gezellig bedrijf!"

Persoonlijke ontwikkeling

Joeri, ook vierdejaars student Bouwtechnische Bedrijfskunde en klasgenoot van Jasper, studeert af bij de calculatie en verkoopafdeling van Nijhuis Toelevering. “Ik zou tijdens mijn afstudeerstage vooral veel langs klanten gaan, maar dat ging door de coronacrisis helaas niet. Gelukkig dachten ze goed met me mee hoe mijn stage op een andere manier ingevuld kon worden. Een manier waarbij ik mijzelf goed kan ontwikkelen en zodat ik doe wat ik leuk vind.”

Joeri: “Ik doe nu werkzaamheden voor verkoop binnendienst en hou mij bezig met de ontwikkeling van het online portaal. Ik vind het leuk dat ik mij kan richten op de moderne manier van verkopen. Iedereen staat klaar om je te helpen en nieuwe ideeën worden goed ontvangen. Dat is erg mooi om te zien. Nijhuis Toelevering is een echt familiebedrijf.”

d835513f-77ee-4d3c-8775-724605697e9d Joeri pakt nu thuis zijn werkzaamheden voor Nijhuis op.

Vrijheid en vertrouwen

Milly is ook vierdejaars studente, maar dan van de opleiding Creative Business. Zij doet haar afstudeerstage op de klantenservice van Toelevering Online en is bezig met het ontwikkelen van een onboardingprogramma voor de klantenservice medewerkers. “De vrijheid die ik bij Toelevering Online krijg vind ik erg fijn. Je mag zelf aangeven wat je wilt leren en ze vertrouwen echt op je kunnen. Bij andere stageadressen merkte ik dat je heel erg in een richting wordt gestuurd, hier is dat helemaal niet zo. Ik raad andere studenten dan ook zeker aan om stage te lopen of af te studeren bij Toelevering Online.”

MIllyTO Milly geniet van het mooie weer terwijl zij bezig is met haar afstudeeropdracht.

Blijven werken

Voor Mart, tweedejaars student Human Resource Management, is zijn stage bij de P&O afdeling van Nijhuis de eerste kennismaking met de praktijk. “Het leuke aan deze stage vind ik, naast dat het een gezellig bedrijf is, dat ik de kennis die ik op school heb opgedaan kan toepassen in de praktijk. Door deze stage heb ik de bevestiging gekregen dat de studie die ik volg echt bij me past. Tijdens mijn stage werk ik echt mee, zo ben ik nu bezig met het ontwikkelen van een personeelsapp waarin medewerkers bijvoorbeeld hun rooster en loonstroken kunnen inzien. Maar ook het sociaal jaarverslag is een van mijn taken. Mijn stage loopt in juni af, maar ze hebben mij gevraagd of ik in de zomer wil blijven werken. En dat doe ik graag!”

5908ca63-8385-4acc-9826-535e66d7a92f Mart werkt op dit moment thuis aan zijn stageopdracht.

Nijhuis ook jouw nieuwe stageadres?

Stage lopen of afstuderen bij Nijhuis betekent werken en leren bij een van de grootste timmerfabrieken van Nederland. Lijkt jou dat wel iets? Wij hebben vaak plekken beschikbaar voor studenten van verschillende opleidingen, op zowel mbo- als hbo- en wo-niveau. Neem vooral contact met ons op. Bekijk onze stage vacatures of vul onderstaand formulier in om een kennismakingsgesprek aan te vragen!

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×