Toelevering Online is online

Joris Roelink Joris Roelink

Maatwerk kozijnen binnen vijf dagen. Nijhuis Toelevering heeft een geheel nieuw concept op de markt gezet: Toelevering Online, Jouw timmerwerkplaats. Deze slimme tool maakt het mogelijk om eenvoudig online maatwerk kozijnen te bestellen die binnen vijf werkdagen op locatie geleverd worden.

Een proces van jaren

Joris Roelink, grondlegger van Toelevering Online, liep al jaren met de wens rond om het bestelproces voor de afnemer simpel en sneller te maken. Een timmerman moest online zijn kozijnen kunnen bestellen waar en wanneer hem dat uitkomt. “We moeten het de afnemers zo eenvoudig mogelijk maken, zeker in een tijd van vergaande automatisering en industrialisatie”, aldus Roelink. In samenwerking met een aantal hbo-afstudeerders en ervaren medewerkers van Nijhuis Toelevering begon Roelink begin 2015 daarom aan een intensief haalbaarheidsonderzoek.

Gebaseerd op resultaten van een afstudeeronderzoek

Niek Wopereis heeft in zijn afstudeeronderzoek bij Nijhuis Toelevering het interne proces en het bestelproces van de doelgroep onderzocht. Zijn resultaten waren zeer nuttig bij het ontwikkelen van de tool: “Iemand die een woning gaat bouwen, verbouwen of uitbouwen heeft vaak snel materialen nodig. Uit mijn onderzoek bleek dat een timmerman vaak 6 tot 8 weken moet wachten voor hij zijn kozijn(en) geleverd krijgt. We merkten dat bij het offreren, bevestigen en engineeren van een bestelling veel tijd verloren ging. Daarnaast werken we in de timmerfabriek slechts 4 uur aan een kozijn. De overige tijd staat het kozijn te wachten of te drogen”, aldus Wopereis.

Van zes weken naar vijf werkdagen

Roelink vult aan: “Als we via het huidige kanaal zouden blijven werken, zou het proces niet versnellen. Daarom hebben we onderzocht of we een nieuw passend concept konden inrichten. Zo ontstond het idee voor een online tool, waar de klant zelf het kozijn kan samenstellen, calculeren en bestellen. Dit bespaart veel kostbare tijd. We zijn trots dat we het gehele proces nu binnen vijf werkdagen kunnen realiseren. Doordat het proces is geautomatiseerd en geïndustrialiseerd, kunnen wij onze maatwerkkozijnen tegen de scherpste prijzen en hoogste kwaliteit aanbieden.”.

In vier simpele stappen bestellen en laten leveren, zelfs op de hei

Door online vier eenvoudige stappen te doorlopen, kun je als timmerman een bestelling plaatsen. De bestelde maatwerk houten kozijnen worden in de fabriek van Nijhuis Toelevering in Rijssen geproduceerd door een ervaren team, onder leiding van Rafael Jiminez. Binnen vijf werkdagen worden de producten geleverd op een locatie en tijdstip naar keuze. Die snelheid is uniek. “Wij zijn de eerste op de markt die kozijnen binnen vijf werkdagen kunnen leveren, zelfs met beglazing”, aldus Wopereis. Roelink vult aan: “Een timmerman is nu veel vrijer in zijn bestelproces. Hij kan zijn bestelling op een eigen gekozen moment en locatie doorvoeren, bestellen en laten leveren, zelfs op de hei.”.

Persoonlijke service

Hoewel het gaat om een online tool, gaat dit volgens Roelink en Wopereis niet ten koste van de persoonlijke service: “Persoonlijke service staat bij ons voorop. Het is nodig dat we goed bereikbaar zijn en snel reageren.” Roelink ziet voor de toekomst nog meer kansen: “We moeten ons continu blijven verplaatsen in de klant en bij onszelf nagaan hoe we zelf behandeld zouden willen worden bij het doen van een (online) aankoop. Onze droom is om in de toekomst binnen 24 uur te leveren.”

Benieuwd naar de online tool?

Ga naar Toelevering Online

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×