Kies voor hout, red het woud!

Nijhuis Toelevering

De boodschap is helder: door te kiezen voor FSC-hout strijden we tegen ontbossing en klimaatverandering. In het kader van deze actie is aan Nijhuis Toelevering een certificaat uitgereikt voor het redden van 438.000 m2 tropisch bos. 

De nationale campagne van FSC Nederland doet een oproep aan alle beleidsmakers, projectontwikkelaars, architecten, aannemers en consumenten van Nederland: Kies voor hout en red daarmee het woud. Hoe meer huizen, bruggen, hekken en meubels van FSC-hout worden gemaakt, hoe meer bossen behouden kunnen worden.

Certificaat

Theo kreeg van FSC Nederland een certificaat uitgereikt, omdat we 438.000 m2 tropisch bos hebben gered door te kiezen voor hardhouten kozijnen bij renovaiteproject Jacob Geelbuurt.Deze berekening is uitgevoerd met de Bosberekentool van FSC Nederland. Wist je dat we jaarlijks circa 450 hectare tropisch bos beschermen door te kiezen voor FSC-hout?

Wist je dat we jaarlijks circa 450 hectare tropisch bos beschermen?
KiesvoorHout Uitreiking van het certificaat aan Theo door FSC Nederland
Daarom kiezen wij voor mahoniehout!

Wij hebben onze houtkeuze gebaseerd op resultaten van een aantal voor kozijnen belangrijke eigenschappen van het hout. In het onderzoek hebben we meest gangbare hardhoutsoorten (Meranti, Sapeli Mahonie en Sapupira) en de gemodificeerde  zachthoutsoorten (Accoya en Finti)  meegenomen. We hebben deze houtsoorten beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals volumieke massa, sterkte, hardheid, duurzaamheid, krimp- en zwelgedrag, verwerkbaarheid, afwerking, warmtegeleiding, inbraakveiligheid, onderhoud , prijs/kwaliteitverhouding en uiterlijke kenmerken.

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×