HSB-elementen van Nijhuis Toelevering voldoen aan Hoogbouw Certificaat

Bij Nijhuis Toelevering hebben we HSB gevelelementen en binnenspouwbladen ontwikkeld die zeer geschikt zijn voor hoogbouw en andere bouwwerken die veel te maken hebben met hevige wind- en waterbelasting. Dat blijkt uit de lucht- en waterdichtheidtesten die Stichting Hout Reseach in juni 2020 heeft uitgevoerd. De geteste HSB-elementen voldoen aan de kwaliteitseisen die SHR stelt, waardoor we vanaf heden het Hoogbouw Certificaat mogen voeren.

Kwaliteitseisen hoogbouw

Hoogbouw en bouwwerken nabij de kustlijn hebben veelal te maken met veel wind- en waterbelasting. Om te voorkomen dat er door deze extreme weersomstandigheden lekkage, houtrot en tocht ontstaan, is het noodzakelijk dat de gevelelementen en kozijnen aan specifieke voorwaarden voldoen. Om er zeker van te zijn dat hoge gebouwen die veel belast worden met veel wind aan de juiste kwaliteitsvoorwaarden voldoen, is het Hoogbouw Certificaat in het leven geroepen.

"Het is steeds vaker van belang om luchtdicht te bouwen."

Testen op lucht- en waterdichtheid

Bij Nijhuis Toelevering werken onze twee productontwikkelaars Patrick en Arno dagelijks aan het verbeteren van huidige producten en het bedenken en realiseren van nieuwe producten. Zo hebben zij in samenwerking met SHR de kwaliteit van onze kozijnen en gevelelementen getest, onder andere op luchtdichtheid. Arno: “In het kader van energiebesparing en comfort is het steeds vaker van belang om luchtdicht te bouwen. Luchtdichtheid wordt uitgedrukt in vier klassen, waarbij klasse 4 de hoogste haalbare klasse is. Met al onze geteste HSB-elementen hebben we de vierde klasse behaald.”

“Daarnaast is de aansluiting van onze kozijnen op het prefab element getest op de waterdichtheid. Dit gebeurt door het element met water te besproeien en vervolgens elke 5 minuten de luchtdruk te verhogen. Voor hoogbouw geldt een eis van 600 Pa, maar zelfs bij 750 Pa traden er geen problemen op. Dit bewijst dat we een gegarandeerde continue kwaliteit kunnen leveren die met traditionele bouwmethodes niet eenvoudig haalbaar is”, aldus Arno.

Patrick en Arno bij een van de geteste elementen.

Onderzoek

“Om deze prestaties te kunnen bereiken hebben we de afgelopen periode veel onderzoek gedaan, onder andere naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor de toe te passen materialen. Door een selectie van de juiste tapes, folies, hout, slabbes, kit en dichtingen hebben we nu een product dat volledig lucht- en waterdicht is en voldoet aan de hoge kwaliteitseisen voor hoogbouw. En dat is iets om trots op te zijn.”

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×