Kozijnen

Al onze houten kozijnen worden vervaardigd uit geoptimaliseerd Mahonie. En dat is niet voor niets. We hebben grondig onderzoek gedaan om te bepalen welke houtsoort we het beste konden gebruiken voor onze kozijnen.
Neem contact op

Kozijnen van Nijhuis Toelevering

Kozijnen van mahoniehout

Er zijn een aantal hardhout- en een aantal zachthoutsoorten die allemaal voldoen aan de richtlijnen van de Nederlandse Branchevereniging voor de timmerindustrie. We hebben gekozen voor mahonie houten kozijnen, omdat deze goed te bewerken zijn en goed bestand zijn tegen mechanische beschadigingen. Mahonie houten kozijnen laten relatief weinig kleurverschil zien en bevatten minder houtporiën en nerven. Hierdoor voelen de houten kozijnen gladder aan.

Complete kozijnen

Wij leveren onze kozijnen altijd compleet af, dus inclusief beglazing, hang- en sluitwerk. enzovoort. Naast standaard beglazing bieden wij ook veiligheidsbeglazing aan. De meest voorkomende beglazing is HR++ beglazing, maar we leveren onze kozijnen ook met veiligheidsglas, brandwerend glas, geluidswerend glas of hoger rendement glas (triple). Onze kozijnen worden geleverd inclusief beslag (draai-/kiepraambeslag, draairaambeslag, deurbeslag, hefschuifbeslag). Al ons hang- en sluitwerk voldoet aan het SKG** keurmerk.

Maatwerk kozijnen

Naast de standaard kozijnen bieden wij ook maatwerk kozijnen aan, via ons concept Toelevering Online. De configurator van Toelevering Online maakt het mogelijk om online maatwerk kozijnen te bestellen die binnen vijf werkdagen op locatie geleverd worden. Als afnemer kun je zelf het kozijn samenstellen, calculeren en bestellen. De bestelde maatwerk kozijnen worden vervolgens in de fabriek van Nijhuis Toelevering in Rijssen geproduceerd door een ervaren team en binnen vijf werkdagen afgeleverd op een locatie en tijdstip naar keuze.

Kozijnen langer mee laten gaan? Behandel ze goed!

Al onze kozijnen worden voorzien van een impregneer laag. Deze laag loopt in alle groeven en naden van de kozijnen, en sluit hierdoor het kozijnhout volledig af. Maar na deze grondlaag is het belangrijk om zelf de kozijnen nog te voorzien van een goede aflak laag. Wil jij je kozijnen een goede onderhoudsbeurt geven? Hierbij vijf tips:

  1. Verricht je onderhoud altijd tijdig;
  2. Laat hang- en sluitwerk ongemoeid (niet overschilderen);
  3. Laat de grondlaag intact;
  4. Laat tochtprofielen ongemoeid (niet overschilderen);
  5. Herstel het kit op een deugdelijke manier.

Meer weten over kozijnen?

Dennis vertelt je er graag meer over. Neem contact op!

Dennis Alferink
Meer weten over kozijnen?

Dennis vertelt je er graag meer over. Neem contact op!

Dennis Alferink

Meer informatie over onze kozijnen?

Wil je graag meer informatie over onze kozijnen? Of heb je een vraag over de keuze voor mahoniehouten kozijnen? Neem gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de voordelen van onze kozijnen. Bekijk ook eens onze eerdere gerealiseerde projecten om een beter idee te krijgen van onze kozijnen. Wil je direct met ons in contact om kozijnen te bestellen voor jouw renovatie- of nieuwbouwproject? Wij helpen je graag verder!

Neem contact op

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×