Hijsinstructie

Nijhuis Toelevering

Hijsinstructie voor HSB elementen en kozijnen

In onderstaande video behandelen we de instructies voor het hijsen van onze HSB elementen en kozijnen met een evenaar. We behandelen de onderdelen veiligheid, het lossen, het juist gebruiken van de evenaar, de hijsvoorzieningen en het hijsen. Veiligheid staat hierbij op de eerste plaats. Zorg voor de veiligheid van jezelf en anderen en volg de instructies op. Is iets niet duidelijk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 • Volg instructies op
  Bij het lossen en hijsen van onze kozijnen en HSB elementen staat veiligheid op de eerste plaats. Zorg voor de veiligheid van jezelf en anderen en volg de instructies op.
 • Los elementen afzonderlijk
  Alle kozijnen en elementen worden geleverd op een bok. Deze bok is bedoeld om te lossen en niet om te hijsen. Los dus eerst de kozijnen en elementen van de bok en hijs daarna pas de afzonderlijke elementen. Bij sommige elementen kan er sprake zijn van een losvolgorde.
 • Hijs met een evenaar
  Het is verplicht om al onze kozijnen en HSB elementen te hijsen met behulp van een evenaar. Zonder gebruik van een evenaar is het hijsen onveilig en is er kans op schade. Let op: de evenaar wordt niet standaard meegeleverd.
 • Controleer het aantal hijsogen
  Een kozijn en een HSB element worden altijd voorzien van minimaal 2 hijsbanden of hijsogen. Bij langere uitvoeringen worden meerdere hijsvoorzieningen toegepast. Het aantal hijsbanden of hijsogen staat vermeld op het kozijn of element. Controleer voorafgaand aan het hijsen of dit aantal klopt.
 • Hijs volgens het veiligheids- en gezondheidsplan
  Werk bij het hijsen altijd volgens het veiligheids- en gezondheidsplan. Zorg voor een hijskraan met voldoende capaciteit, bevoegd personeel, goedgekeurde hijsmiddelen persoonlijke beschermingsmiddelen. Bespreek voorafgaand aan het hijsen de draairoute met de kraanmachinist. Zorg ervoor dat deze route vrijgehouden wordt om veilig te hijsen. Let erop dat tijdens het hijsen het element altijd horizontaal hangt. Monteer na het hijsen het kozijn of het element volgens de verwerkingsvoorschriften.
Vragen?

Heb je een vraag over het hijsen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×