Wilfred fietst de Alpe d’HuZes voor het KWF

Nijhuis Toelevering

Wilfred Broeze, projectcoördinator bij Nijhuis Toelevering, fietst dit jaar de Alpe d’HuZes om geld op te halen voor het KWF Fonds. Op dit moment is Wilfred druk bezig met alle voorbereidingen om op 6 juni de berg te beklimmen.

Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een sportief evenement, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Vanaf 2006 is al ruim 162 miljoen euro opgehaald voor kwalitatief hoogwaardig, relevant en baanbrekend kankeronderzoek, altijd in het belang van de patiënt. Ook Wilfred, projectcoördinator bij Nijhuis Toelevering, doet dit jaar mee met een team ‘2Bike2Run’. Wilfred en zijn zwager Gerrit (werkzaam bij de Materieeldienst van Nijhuis) gaan fietsend de berg op en Gerwin en Henk hardlopend.

Waarom Wilfred meedoet

De oudste zus van Wilfred werd afgelopen jaar voor de tweede keer geconfronteerd met borstkanker. Dit nieuws hakte er bij Wilfred behoorlijk in. Hij vertelt: “De onzekerheid, alle behandelingen: het heeft een grote impact op haar en haar gezin. Je helpt hen waar mogelijk maar als familie sta je vrijwel machteloos aan de zijlijn toe te kijken. Tijdens een barbecue kwam het idee om mee te doen aan de Alpe D’HuZes. Een sportieve uitdaging en we kunnen geld in te zamelen voor de KWF. Niet alleen mijn zus, maar vele mensen strijden dagelijks tegen deze vreselijke ziekte. Het was al een soort bucketlist dingetje om een bekende berg te beklimmen. De fiets ging wel vaker mee op zomervakantie, maar ik heb nog nooit een col als deze beklommen.”

"Het was al een soort bucketlist dingetje om een bekende berg te beklimmen"

De voorbereidingen zijn in volle gang

Op dit moment is Wilfred veel aan het trainen met zijn team. Hij vertelt: “Met een gezin is het soms passen en meten. Gelukkig worden de avonden langer en ben ik dan ook veel te vinden op de mountainbike of de racefiets. Bovendien zijn we druk bezig om geld in te zamelen. Hopelijk zal in de toekomst door nog meer onderzoek een manier te zijn om deze ziekte de kop in te drukken. Om geld hiervoor in te zamelen hebben we met ons team van alles georganiseerd. Zo organiseerden we een voetbaltoernooi, heeft mijn zwager Gerrit speciale Alpe d’HuZes bieren gebrouwen en de lokale fietsspeciaal zaak Bike Totaal Bloemendal heeft zelfs een deel van hun omzet aan ons gedoneerd! Op dit moment zijn we op de basisschool van onze kinderen bezig met een flessenacties in samenwerking met de Jumbo. En niet te vergeten de donaties die familie, vrienden, collega’s en bekenden doen. Dat is een enorme motivatie! Het is mooi om te zien hoe betrokken iedereen is en dat we met z’n allen wat kunnen bijdragen. Gaaf ook hoe mensen meedenken met de randzaken. Wij vertrekken met ons team op een zaterdag al naar Frankrijk. Mijn zus en haar kinderen gaan ook mee naar Frankrijk. Van der Veen Financieel advies (onderdeel van Nijhuis) heeft via een NH1816 een vergoeding kunnen regelen voor het vervoer. We hebben daarom een bus kunnen huren zodat zij én onze partners mee kunnen!

Help Wilfred om zijn doel te halen!

Wil je Wilfred helpen om zijn doel te behalen? Via onderstaande link kun je zijn verhaal lezen en doneren:

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×