Werken en leren bij Nijhuis Toelevering

Nijhuis Toelevering

Eén dag per week naar school combineren met 4 dagen werken in de praktijk. Daan, Lyon  en Jordi werken alle drie bij erkend leerbedrijf Nijhuis Toelevering om werkervaring op te doen én hun BBL-diploma te behalen. Waar de een de ambitie heeft om door te groeien naar een kantoorfunctie, wil de ander zich vooral in de breedte ontwikkelen. Bij Nijhuis Toelevering krijgen ze de mogelijkheid om verder te groeien en te doen waar ze blij van worden!

Samenwerkingsverband met Bouwgilde Vakademy

De leer-werk-combinatie wordt georganiseerd binnen een samenwerkingsverband met de Bouwgilde Vakademy in Rijssen. Hier kunnen VMBO- en MBO-leerlingen diverse bouwopleidingen volgen. De Bouwgilde Vakademy is in de jaren ’80 ontstaan en kent vandaag de dag 65 lid-bedrijven, waaronder Nijhuis Toelevering. De leerlingen hebben eens per week theorielessen en werken vier dagen per week met een arbeidscontract bij één van de aangesloten lid-bedrijven.

Gerrit Koster, bedrijfsleider van Bouwgilde Vakademy legt uit: “Het samenwerkingsverband biedt vele voordelen voor een leerling. Zo krijgen ze maximaal de kans om zich te ontwikkelen en hebben ze aan het eind van hun opleiding al 4 jaar werkervaring. Daarnaast blijft zo’n 95% werkzaam bij het leerbedrijf. Ik zie vele oud-leerlingen nu terugkomen voor een cursus BHV. Bijna niemand is op zijn startniveau gebleven en velen zijn doorgegroeid naar de rol van uitvoerder of ploegleider.”

De Bouwgilde Vakademy en Nijhuis Toelevering werken al jarenlang samen. “De samenwerking is erg goed en we hebben al heel wat  leerlingen bij Nijhuis Toelevering geplaatst”, aldus Gerrit. Op dit moment zijn Lyon, Daan en Jordi bij Nijhuis Toelevering werkzaam via de Bouwgilde Vakademy.

"We hebben al heel wat leerlingen bij Nijhuis Toelevering geplaatst!"

Studenten aan het woord!

Lyon
Dat Lyon koos voor de timmerindustrie is niet zo gek. Zijn vader was timmerman in de bouw en Lyon groeide op met het bewerken van hout. Buiten werken vond hij maar niets, maar de liefde voor hout was er wel. Lyon besloot toen de opleiding Industrieel Produceren met Hout te volgen. Niveau 3 heeft hij afgerond bij een ander leerbedrijf en sinds begin 2019 werkt hij bij Nijhuis Toelevering om de opleiding Werkvoorbereider Industrieel Produceren met Hout Niveau 4 af te ronden. “In een filmpje op de Facebookpagina van Nijhuis Toelevering zag ik dat ze veel mogelijkheden bieden om door te groeien. Dat sprak me aan. Ik zou uiteindelijk graag werkvoorbereider willen worden”, aldus Lyon.

Daan
Daan volgt de opleiding Montagemedewerker Industrieel Produceren met Hout Niveau 2 en koos voor Nijhuis Toelevering als leerbedrijf. “Ik kende Nijhuis Toelevering al, omdat mijn vader hier ook werkt. Op zaterdag hielp ik wel eens met schoonmaken als bijbaantje en nu werk ik 4 dagen mee aan de lijn.” Daan heeft veel baat bij de praktijkopdrachten: “Ik ben blij dat ik met mijn handen bezig kan zijn. In de praktijk leer je het toch beter dan uit een boek. Bovendien leer ik sneller als ik het een keer zelf gedaan heb. Ook leer ik veel van andere collega’s hier. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken en daar kan ik weer dingen van oppikken.” 

Jordi
Jordi volgt dezelfde opleiding als Daan en werkt sinds kort bij Nijhuis Toelevering. Hiervoor was hij in een werk-leercombinatie werkzaam bij een andere timmerfabriek. Vanuit die ervaring is Jordi al gewend om in een productielijn te werken. “Mijn eerste indruk van Nijhuis Toelevering is heel goed. Ik vind het een fijn bedrijf het lijkt me leuk om in de toekomst verschillende afdelingen binnen de productie te leren kennen.”

Ook werken en leren bij Nijhuis Toelevering?

Wil jij ook werken en leren bij Nijhuis Toelevering? Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×