Het verschil tussen PEFC & FSC

Nijhuis Toelevering

PEFC en FSC zijn beide keurmerken die zich richten op het milieu. Ze zijn ontstaan vanuit de drie pijlers: economisch, sociaal en ecologisch. Beide keurmerken streven naar hetzelfde doel, namelijk een duurzaam bosbeleid en de exploitatie hiervan. Maar wat is dan precies het verschil tussen de keurmerken? 

Het FSC®-keurmerk

De Forest Stewardship Council (FSC ®) is een internationale organisatie die zich inzet voor het behoud van en verantwoord omgaan met bosbeheer wereldwijd. De organisatie heeft een top-down-visie: ze kijkt per land welk beleid er gevoerd wordt, voordat de certificering wordt afgegeven.

Kenmerken PEFC™ 

Het PEFC-keurmerk garandeert al meer dan 20 jaar dat houtproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos én dat er alles aan gedaan wordt om dit bos in goede staat te houden. PEFC™ stelt de hoogste eisen aan houtproducten om een duurzaam bosbeheer en duurzame handelsketen te stimuleren. 

Het PEFC™-certificaat geeft de garantie dat het hout uit een PEFC-gecertificeerd bos komt. Daarnaast staat PEFC™ in lijn met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. Wat het gecertificeerde hout volgens PEFC™ uniek maakt is dat het hout leeft, kraakt en zucht. ‘Hout raakt, met hartstocht’, zoals ze bij PEFC zeggen.

Het verschil tussen PEFC™ en FSC®

Beide keurmerken hebben dus veel overeenkomsten als het om natuurbehoud gaat. Het belangrijkste verschil tussen beide keurmerken is de manier van certificeren. PEFC werkt vooral met lokale keuringen om te bepalen of een bos PEFC™-gecertificeerd kan worden, terwijl FSC per land kijkt wat het beleid is en wat er nodig is om het certificaat te behalen.

FSC en PEFC keurmerk bij Nijhuis Toelevering

Nijhuis Toelevering werkt uitsluitend met natuurproducten die het FSC®- en PEFC™-keurmerk dragen. Het hout wat wij gebruiken in onze timmerfabriek voor onze prefab HSB elementen en houten kozijnen voldoet zowel aan het FSC en PEFC keurmerk. Daarnaast zijn er nog andere keurmerken waar wij of onze producten aan voldoen, zoals het KOMO keurmerk en diverse ISO normen. De certificering van de materialen die bij Nijhuis Toelevering toegepast worden, wordt door een onafhankelijke partij uitgevoerd. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze materialen en de certificeringen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×