Efficiënt samenwerken met leverancier de Voskamp Groep. Manfred vertelt!

Manfred Borkent Manfred Borkent, Inkoop

Al jarenlang is de Voskamp Groep één van onze vaste leveranciers voor diverse onderdelen van onze kozijnen en HSB elementen. Samen met de Voskamp Groep proberen we prijsstijgingen terug te dringen door verbeteringen door te voeren in onze samenwerking. Hoe we dat doen? Manfred vertelt!

Constante prijzen voor vaste partners

Voor onze vaste partners willen wij onze kostprijs de komende drie jaar op één niveau houden. Om dit te kunnen bewerkstelligen, zetten we fors in op procesoptimalisatie en kwaliteit. Mijn werkzaamheden bij Nijhuis Toelevering bestaan voornamelijk uit het bewaken van de kostprijs, door de samenwerking met onze leveranciers continu te optimaliseren. Een doorlopend proces, waar ook leveranciers, zoals de Voskamp Groep, grote invloed op hebben.

Slimmer en efficiënter

Samen met de Voskamp Groep kijken we continu hoe we nóg slimmer kunnen samenwerken. Zo hebben we bijvoorbeeld geanalyseerd waar we het proces konden digitaliseren, haalden we de faalkosten eruit en zijn we op een andere manier gaan bestellen. “Voorheen haalden we zelf alle relevante gegevens uit de tekening die Nijhuis Toelevering aanleverde. Nu levert Nijhuis Toelevering ons de bestelling zo aan, dat alle maten die voor ons relevant zijn er al op staan. Dat scheelt niet alleen enorm veel tijd, het vraagt ook minder technische kunde van de mensen die het gaan verwerken. Hierdoor kunnen we sneller acteren en reageren”, aldus Roy Meyerink, de Voskamp Groep.

Intensief contact

Om onze leveranciers goed te kunnen laten bijdragen aan procesoptimalisatie, is een intensieve samenwerking noodzakelijk. Vanuit de Voskamp Groep komt Roy of zijn collega Wim Essink in ieder geval eens per week bij ons langs op kantoor en in de productie. We bespreken dan samen welke dingen er lopen. Dat werkt voor beide partijen heel prettig.

Proces en product optimaliseren

Samen met de Voskamp Groep toetsen we onze samenwerking continu op proces en product. Bij het toetsen van het proces van onze samenwerking, kijken we naar mogelijkheden voor logistieke afstemming, digitalisering en automatisering. De productkeuzes die we gemaakt hebben, worden onderzocht op basis van klantvraag, kwaliteit, prijs, innovatie, toepasbaarheid en duurzaamheid. Bij Nijhuis Toelevering hebben we tevens een werkgroep ‘modulair product’ waar ik deel van uitmaak. Deze werkgroep bewaakt de uiteindelijke keuzes op het gebied van de producten.

'We toetsen onze samenwerking continu op proces en product'

Steeds meer van toegevoegde waarde

Dankzij het optimaliseren van onze samenwerking, is de Voskamp Groep voor ons steeds meer van toegevoegde waarde. Eerst was het vooral leveren van de producten, nu is er veel meer afstemming en worden de producten geleverd op een manier die voor ons optimaal werkbaar is in de fabriek. Alles is al uitgezocht per project of product en wordt op verschillende karretjes (Vostrays) aangeleverd. 

Het Kanban systeem

Een andere verandering in het proces, is dat we nu werken volgens het Kanban systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat we in de fabriek nooit misgrijpen, en de productie niet stil komt te liggen door onvoldoende voorraad. Samen met de Voskamp Groep hebben we bepaald hoeveel we van welk onderdeel graag op voorraad willen hebben. We verplaatsen als het ware een stukje voorraad van de Voskamp Groep naar onze fabriek, want er staat van elk onderdeel altijd een volle bak klaar. De lege bakken worden ruim op tijd opgehaald en weer met de juiste onderdelen teruggeleverd door de Voskamp Groep.

Elke dag een beetje beter

We hebben een actielijst die continu wordt aangevuld met vragen, wensen en/of opmerkingen van zowel Nijhuis Toelevering als de Voskamp Groep. Alle verbeteringen die we in de fabriek signaleren, kunnen we op die lijst kwijt. Deze punten nemen we met hoge regelmaat samen door. Zo voorkomen we dat dingen te lang blijven liggen en kunnen we snel handelen. Zo’n lijst maakt onze samenwerking heel concreet. We houden onze doelen bewust klein, zodat we ons steeds bewust zijn van de (kleine) dingen die we samen realiseren. We zorgen ervoor dat onze samenwerking elke dag een beetje beter is!

Meer weten over onze samenwerking?

Wil je meer weten over hoe wij samenwerken met onze leveranciers? Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×