Prijsstijging voorkomen door effectief samenwerken

Nijhuis Toelevering

Al jarenlang werkt Nijhuis Toelevering samen met TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep. Vanwege een toenemende kostprijs van onze materialen, zouden we genoodzaakt zijn om de prijzen van onze kozijnen met 6% te verhogen. Door anders met elkaar te gaan samenwerken en kritisch naar de samenstelling van het product te kijken, konden we deze prijsstijging voorkomen.

Het product onder de loep

Eerst hebben we samen met TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep, ERA Contour en Hazenberg Bouw gekeken naar de demarcatie van het kozijn. Elk onderdeel hebben we onder de loep genomen. Theo van der Linden, technisch adviseur bij Nijhuis Toelevering, vertelt: “We hebben samen gekeken of de keuze voor bepaalde leveranciers en materialen anders kon om kosten te besparen. Bepaalde keuzes stonden vast, maar voor andere keuzes konden we alternatieven zoeken. Door deze aanpassingen in het product door te voeren, konden we al een prijsstijging van 3% voorkomen.”

Effectiever samenwerken

De andere 3% hebben we bespaard door het samenwerkingsproces te optimaliseren. We hebben gekeken naar mogelijkheden om het proces van tekenen en engineering beter op elkaar af te stemmen. Om dit te bewerkstelligen, hebben we in kleine projectteams het proces nauwkeurig vastgelegd en hebben we in beeld gebracht wat de randvoorwaarden zijn om in één keer foutloos een traject te doorlopen. Erwin Waanders, Supply Chain Manager Bij Koopmans Bouwgroep, vertelt: “De samenwerking hierin verliep heel goed. We werkten in kleine projectteams en zagen al snel dat we samen veel konden verbeteren. Dat geeft ontzettend veel energie! Ik vind dat we trots mogen zijn op de inzet van onze werkvoorbereiders, die zich volop hebben ingezet om te komen tot dit resultaat.”

"We zagen al snel mooie verbeteringen. Dat geeft ontzettend veel energie!"

De gezamenlijke sessies hebben eraan bijgedragen dat de samenwerking nu een stuk efficiënter is. Zo kan sneller worden begonnen met tekenen, zijn er betere uitgangspunten in het 3D-model en is de planning van beide partijen beter op elkaar afgestemd.

Win-winsituatie

De samenwerking levert voor zowel Nijhuis Toelevering als Koopmans Bouwgroep voordelen op. Erwin vertelt: “We werken allebei vanuit de visie om te verbeteren. Als Nijhuis het beste product kan blijven leveren tegen de laagste kosten, kunnen wij onze woningen tegen een zo laag mogelijke kostprijs in de markt blijven zetten voor onze eindklant. We hebben dus beide profijt van een effectieve samenwerking.”

Toekomst

Nijhuis Toelevering en Koopmans Bouwgroep willen het proces in de toekomst nog verder digitaliseren en standaardiseren, zodat de samenwerking nóg efficiënter kan. Theo legt uit: “We willen blijvend werken aan het optimaliseren van de samenwerking met Koopmans Bouwgroep. Onze insteek is om het proces voordeliger te maken en de samenwerking te laten renderen, zodat het voor beide partijen iets blijft opleveren. We zullen elk jaar opnieuw de kansen bekijken en blijven streven naar verbetering.” Erwin vult aan: “Het mooie van Nijhuis en Koopmans is dat we op een hele natuurlijke manier met elkaar samenwerken. Onze bedrijfsculturen sluiten perfect op elkaar aan. Dat belooft voor de toekomst veel moois!”

"Onze bedrijfsculturen sluiten perfect op elkaar aan. Dat belooft veel moois!"
Meer informatie?

Wil je meer informatie over hoe wij samenwerken met onze partners? Bekijk deze blog of neem contact met ons op voor meer informatie

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×