Samenwerking met De Groot Vroomshoop

Rik Wegerif Rik Wegerif

Nijhuis Toelevering is al bijna 4 jaar partner van De Groot Vroomshoop. Dankzij korte lijnen, wederzijds vertrouwen en het continu delen van kennis en feedback werken we samen met succes aan de productie van prefab bergingen. Zowel product als proces zijn de laatste jaren steeds verbeterd. Benieuwd hoe we dat gerealiseerd hebben? Ik vertel je er graag meer over!

Bergingskozijnen in een continue doorstroom

De Groot Vroomshoop produceert prefab bergingen en zocht een partij die de bergingskozijnen hiervoor kon produceren. We zijn gestart met een proefproject om te kijken of het financieel haalbaar was. In deze fase bleek het voor ons niet winstgevend, maar we moesten anders leren denken. Het ging namelijk niet om een eenmalige order, maar een continue doorstroom van +/- 4.000 kozijnen per jaar. Op dat moment hadden we het vertrouwen dat, vanwege de herhalende werkzaamheden en vaste productieflow, het proces en het product uiteindelijk goedkoper zouden kunnen en dat het de investeringen waard zouden zijn. We zijn de samenwerking aangegaan en met succes: na een half jaar samenwerken was het winstgevend voor beide partijen.

Na een half jaar samenwerken was het winstgevend voor beide partijen!

Gestandaardiseerde detaillering en maatvoering

Al bijna 4 jaar produceren wij dagelijks de bergingskozijnen in onze fabriek. Deze worden in de fabriek van De Groot in de bergingen gemonteerd. 90% van de bergingen van De Groot zijn gestandaardiseerd. Dat wil zeggen dat 90% van de detaillering en maatvoering vaste gegevens zijn. Voor ons als timmerfabriek is dat heel prettig: wij hoefden slechts eenmalig te investeren in de hulpmiddelen om de kozijnen te maken. Zo hebben we vaste transportmiddelen aangeschaft, een vaste transporteur geregeld en konden we investeren in een houtsoort die past bij de prefab bergingen van De Groot. Het hout dat we inkopen is namelijk speciaal op hun product afgestemd in een maatvoering die afwijkt van onze andere producten. Daar komt bij dat calculeren en tekenen in dit proces niet meer nodig is.

Open communicatie en wederzijds vertrouwen

Juist in een langdurige samenwerking kun je dingen verbeteren door open te communiceren. We gaan regelmatig bij elkaar op bezoek om te kijken hoe het gaat en wat er speelt. Daarnaast zijn er vaste aanspreekpunten, zowel bij Nijhuis Toelevering als bij De Groot, zodat de lijnen heel kort zijn. We vinden op tijd en eerlijk communiceren heel belangrijk. Als iets niet helemaal goed gegaan is, en je hebt vertrouwen in de andere partij, kun je samen zoeken naar een oplossing, zodat het eindproduct altijd perfect is.

Verbeteren is doorlopend proces

In die 4 jaar hebben we al veel verbeterd. Zo hebben we het proces én het product een stuk simpeler gemaakt. Een verbetering is bijvoorbeeld het voorraadbeheer: alle materialen komen op tijd binnen en zijn altijd voldoende op voorraad. De volgende stap is om digitaal bestellen mogelijk te maken. We hebben voor De Groot een pro-account ingericht, wat betekent dat hun detaillering, proces en afspraken verwerkt zijn in een persoonlijke online omgeving. De prefab bergingen lenen zich daar uitstekend voor, omdat het gaat om vaste maatvoeringen. In veel gevallen zijn zelfs de deuren gelijk, en wijkt alleen de kleur af. Deze kleuren kunnen we bij ons in de fabriek eenvoudig wisselen.

Meer weten over deze samenwerking?

Meer weten over onze samenwerking met De Groot Vroomshoop of een andere vraag? Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×