Robotisering van de spuiterij

Eric Schoonhoven Eric Schoonhoven

Om een nog hogere kwaliteit en snellere doorlooptijd van onze kozijnen te realiseren, gaan we onze spuiterij volledig robotiseren. Met twee spuitrobots, droogcabines en een volledig automatisch railsysteem kunnen we in de toekomst nog nauwkeuriger de gewenste laagdiktes verf aanbrengen. De cabines hebben daarnaast de ideale condities voor het uitvloeien en drogen van de laklagen. Lees in deze blog meer over de robotisering van onze spuiterij.

Huidige situatie

Al achttien jaar voorzien we de kozijnen van beschermende verflagen. De kozijnen worden met een railsysteem door de spuiterij gevoerd, tot aan de spuitwanden. Daar brengen de spuiters met de hand twee lagen verf aan, waarna ze in een open ruimte drogen.

Hoge kwaliteit en snel proces

Hoewel we met dit systeem een goede kwaliteit kunnen leveren, streven we altijd naar een beter product en sneller proces. We hebben gekeken naar oplossingen waarmee we nog nauwkeuriger de gewenste laagdiktes verf aan kunnen brengen. Maar ook ideale condities kunnen creƫren voor het uitvloeien en drogen van de laklagen. Dit zorgt ervoor dat het proces versneld wordt. En hoe eerder wij klanten kunnen voorzien van goede kozijnen, hoe beter.

"Hoe eerder wij klanten kunnen voorzien van goede kozijnen, hoe beter."

Robotisering

Na uitvoerig onderzoek hebben wij uiteindelijk gekozen om de spuiterij te robotiseren met twee IGiotto spuitrobots van Cefla. De spuitrobots worden geplaatst in afzonderlijke spuitcabines, waarin we de temperatuur en luchtvochtigheid perfect kunnen regelen. Achter de spuitcabines komen twee droogruimtes. De eerste ruimte is bedoeld om de verf in de ideale omstandigheden uit te laten vloeien, de tweede droogruimte bevat de ideale omstandigheden voor een snelle en goede droging van de verf.

Een video van de iGiotto spuitrobot

RFID-chips

De kozijnen worden met een nieuw, volautomatisch railsysteem door de nieuwe spuiterij gevoerd. Daarnaast is ieder kozijn met behulp van RFID-chips afzonderlijk digitaal te volgen, zodat de operator van de spuitrobot precies kan zien waar de kozijnen zich in het proces bevinden.

Robotisering 3D-tekening van de toekomstige spuiterij

Planning

We zijn inmiddels druk bezig met de opstartfase. Zo bouwen we op dit moment een omleiding vanaf de voormontage naar de spuiterij. Na het leegmaken van de ruimte voor de nieuwe spuiterij komen achtereenvolgend het nieuwe railsysteem, de cabines en de spuitrobots. Het doel is dat de gerobotiseerde spuiterij het vierde kwartaal van dit jaar operationeel is. Houd onze social media kanalen in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over de robotisering van onze spuiterij? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×