Van uitzendkracht naar klantmanager. Rik vertelt!

Rik Wegerif Rik Wegerif, Klantmanager

Doen waar je blij van wordt vinden we belangrijk bij Nijhuis Toelevering. Als medewerker kun je daarom continu bouwen aan je eigen toekomst en je talenten optimaal benutten. Rik begon in 1997 bij Nijhuis Toelevering als uitzendkracht. Inmiddels heeft hij al vele functies vervuld binnen het bedrijf en is hij nu werkzaam als klantmanager. Benieuwd hoe hij zijn carrière vormgeeft? Lees snel verder!

Eigenlijk ben ik toevalligerwijs bij Nijhuis Toelevering terechtgekomen. Als hulpje ondersteunde ik destijds de fabriek. Ik kreeg energie van het praktisch bezig zijn en besloot de bijbehorende opleidingen te volgen. De techniek, de omgeving en de charmes van een familiebedrijf: het voelde allemaal zo goed dat ik ben blijven plakken.

Verschillende functies binnen de productie

Binnen de productie ben ik werkzaam geweest op verschillende afdelingen. Zo heb ik gewerkt op de machinale, de voormontage, de afmontage, de afdeling HSB en als glaszetter. Daarna ben ik voorman geworden van verschillende afdelingen. Het leidinggeven beviel me goed. Dus toen ik hoorde dat de toenmalige productieleider met pensioen zou gaan, heb ik daarop ingehaakt. Door verschillende trajecten te doorlopen, merkte ik dat ik het fijn vond om af en toe eens te switchen en meerdere onderdelen van het bedrijf te leren kennen.

In gesprek over passie en talent

Een aantal jaren geleden begonnen we bij Nijhuis Toelevering met talentanalyses en drijfveertesten. We waren gewend aan een functie met de daarbij horende taken en rollen, maar gingen als collega’s nu echt met elkaar in gesprek over elkaars passie en talenten. Er kwam een nieuwe energie in het bedrijf en we spraken open over de dingen die ons blij maken of juist niet. Niet alleen deze open gesprekken, maar ook de persoonlijkheidstesten waren voor mij heel nuttig. De uitkomsten waren een soort bevestiging van wat ik eigenlijk al die tijd al wist.

"We gingen als collega's met elkaar in gesprek over elkaars passie en talenten."

Een baan die aansluit bij persoonlijke drijfveren

In mijn tijd als productieleider ging ik vaak naar bouwplaatsen en kwam ik in contact met klanten. Ik merkte dat ik echt energie kreeg van die momenten, omdat daar de technische kennis van verschillende partijen samenkwamen. Ik wist dat mijn passie bij klantcontact lag, maar vond het toch spannend om de stap te maken toen de functie van Klantmanager vrijkwam. Dat ik toch de stap durfde te zetten kwam grotendeels door de nieuwe manier waarop we als collega’s met elkaar omgingen. Ik wist dat als ik het niets zou vinden, ik altijd weer wat anders kon gaan doen binnen Nijhuis Toelevering.

Op m’n plek!

Binnen mijn huidige functie zit ik op m’n plek. Ik werk veel samen met onze klanten en de afdeling calculatie, begeleid verschillende projecten van begin tot eind en waar nodig los ik problemen op. Maar ook binnen deze functie wil ik blijven groeien en mezelf uitdagen. Zo wil ik bijvoorbeeld nog vaker naar bouwlocaties gaan, omdat dat beter bij me past dan de hele dag op kantoor zitten. Bij Nijhuis Toelevering mag ik mijn werk helemaal eigen maken vanuit mijn eigen talenten en passie. Hierdoor haal ik nog elke dag veel energie uit mijn werk!

Ook samenwerken?

Wil je ook samenwerken en mooie resultaten behalen? Neem contact op met Rik!

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×