Het succes van de prefab meterkast. Andres vertelt!

Andres Slot Andres Slot, projectcoördinator voor prefab onderdelen

Jaren geleden zijn we als Nijhuis Toelevering begonnen met het produceren van maatwerk prefab meterkasten voor één van onze vaste partners TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep. Inmiddels zijn we expert in het produceren van maatwerk prefab meterkasten, die passen binnen de verschillende bouwprocessen van aannemers. Benieuwd hoe we dat doen? Lees snel verder!

Meterkast aansluiten in de afbouwfase

Veel aannemers willen de nutsvoorzieningen van een nieuwbouwwoning graag zo vroeg mogelijk in het bouwproces aangesloten hebben, vanwege een kostenbesparing. Het moment van het plaatsen van de meterkast is daarbij belangrijk. Nutsbedrijven kunnen gas, water en elektra immers pas aansluiten als de meterkast is geplaatst. De medewerkers van een nutsbedrijf moeten voor de aansluiting overal goed bij kunnen en daarom moet het tracé vrij zijn van obstakels, zoals steigers en rijplaten. In veel gevallen wordt de meterkast daarom pas aangesloten wanneer een nieuwbouwwoning bijna klaar is.

prefab_meterkast_nijhuistoelevering_koopmans Kaj Huttenga (Koopmans Bouwgroep) en Andres Slot (Nijhuis Toelevering)

Meterkast aansluiten in de ruwbouwfase

Onze partner Koopmans ontwikkelt en bouwt vele nieuwbouwwoningen. Zij wilden het aansluiten van de meterkast naar voren halen in het bouwproces. Zij plaatsen daarom de meterkast al in de  ruwbouwfase en nutsbedrijven kunnen dan direct de meterkast komen aansluiten. In die fase is het tracé nog vrij. Koopmans heeft hierdoor geen vertraging in het bouwproces. Een ander voordeel van het naar voren halen van het aansluiten van de meterkast, is dat ze al in een eerder stadium gebruik kunnen maken van nutsvoorzieningen.

Voor Koopmans hebben we een maatwerk meterkast ontwikkeld, die past bij hun bouwproces. Wij maken deze maatwerk prefab meterkasten in onze fabriek en leveren ze kant-en-klaar en voorzien van installaties aan op de bouwlocatie. Kaj Huttenga, projectleider vanuit Koopmans vertelt:”In het hele bouwproces vormde de nuts een groot risico. We zijn toen gaan nadenken over hoe we dit slimmer in het proces konden toepassen. We hebben het echt samen gedaan, dat is gaaf!”

Meterkast aansluiten na het storten van de begane grondvloer

Sinds enkele maanden hebben we ook voor Nijhuis Bouw (Trento) een meterkast ontwikkeld. Nijhuis Bouw doet het net weer anders dan Koopmans. Nijhuis Bouw zet met de ruwbouwfase al wel een steiger om de woning. Voor die tijd moet de meterkast dus zijn aangesloten door een nutsbedrijf. Zij willen de meterkast daarom direct plaatsen nadat de begane grondvloer is gestort.

"Sinds enkele maanden hebben we ook voor het Trento-concept een meterkast!"

Meterkast op maat gemaakt

Zowel voor het bouwproces van Koopmans als het bouwproces van Nijhuis Bouw hebben we verschillende meterkasten gemaakt. Elke aannemer heeft zijn eigen visie en manier van bouwen, en wij bieden prefab meterkasten die binnen die bouwmethode past. Daarvoor is maatwerk noodzakelijk. Afhankelijk van de plaatsing in de woning, de gewenste afmetingen en samenwerkingspartijen van de aannemer gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de prefab meterkast. Als die basis eenmaal staat, zijn kleine aanpassingen snel doorgevoerd.

Onze prefab meterkast binnen 2 minuten gesteld. Bekijk de video!
Ook een prefab meterkast?

Wil jij ook een prefab meterkast die aansluit bij jouw bouwproces? Wij gaan graag de samenwerking aan om ook voor jouw bouwprojecten maatwerk prefab meterkasten te ontwikkelen! Neem gerust eens contact op voor een kennismaking!

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×