Van deuvelverbinding naar PlugTec. André aan het woord!

André Hogenkamp André Hogenkamp, procesontwikkelaar

Wij staan voor een simpel en snel proces en een goed en goedkoop product. Vanuit deze visie zijn we continu bezig om te kijken waar we kunnen verbeteren. Zo zijn we sinds enkele maanden overgegaan op een nieuwe verbinding voor ramen: PlugTec. André Hogenkamp werkt als procesontwikkelaar bij Nijhuis Toelevering en initieerde deze overgang. Hij vertelt over de voordelen van dit nieuwe systeem.

PlugTec verbinding

PlugTec is een nieuw soort hoekverbinding voor raam- en deursystemen, ontwikkelt door Leitz. Na een uitvoerige testperiode door Leitz zijn er inmiddels enkele timmerfabrieken die gebruik van maken van deze nieuwe verbindingsmethode, waaronder Nijhuis Toelevering. PlugTec heeft er niet alleen aan bijgedragen dat ons product beter en goedkoper is, ook het productieproces versimpeld en sneller gemaakt.

Stabieler en sneller dan de deuvelverbinding

Voorafgaand aan de implementatie van PlugTec, maakten we gebruik van deuvelverbindingen. We werkten met 5 deuvelboorgaten per hoek, dus 20 deuvels per raam. Dat vergde veel tijd, want het plaatsen van die deuvels was allemaal handwerk. Met PlugTec hebben we twee dikkere pennen in elke hoek, die we kunnen lijmen en vastpersen. Door het vermijden van deuvelboorgaten hebben we niet alleen een vermindering van materiaalverbruik, maar ook een efficiënter productieproces. Bovendien is de nauwkeurigheid van de PlugTec verbinding een stuk hoger.

Gebaseerd op verbindingen van toen

Eigenlijk is de oude verbinding van vroeger teruggekomen in een nieuw jasje. Vroeger had je een pen-en-gatverbinding met meerdere pennen. Toen waren de ramen ook nog een stuk dunner dan nu. In de loop der jaren zijn de ramen dikker geworden, omdat het glas ook steeds dikker werd. Na de pen-en-gat-verbinding gingen veel timmerfabrieken, waaronder ook Nijhuis Toelevering, over op een slisverbinding. Bij de slisverbinding had je aan één kant twee sleuven en aan de andere kant twee pennen, die je in elkaar schoof. Dat was jarenlang de trend. Maar machinaal gezien was de slisverbinding niet zo handig, omdat het niet met enkel een CNC-machine te realiseren was. We zijn toen overgegaan op deuvelverbindingen en nu op PlugTec. Vanwege de pennen is PlugTec vergelijkbaar met de vroegere pen-en-gat-verbinding.

"Eigenlijk is de oude verbinding van vroeger teruggekomen in een nieuw jasje."

De sterkste verbinding!

We zijn ruim 2 maanden geleden begonnen met de implementatie van PlugTec en het bevalt uitstekend. In mijn ogen heeft het alleen maar voordelen: we hebben een stabielere en sterkere verbinding én het scheelt ons veel tijd in de productie.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over onze verbindingen? Neem contact met ons op!

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×