Op naar een modulair product!

Manfred Borkent Manfred Borkent, Kostenadviseur

Waar we vroeger 10 soorten kozijnen maakten, bieden we onze klanten nu het liefst één modulair product. Alle onderdelen en materialen van onze kozijnen worden daarom onder de loep genomen om uiteindelijk te kunnen kiezen voor de meest optimale productsamenstelling. Manfred is vanuit de afdeling inkoop betrokken bij dit proces en vertelt er graag meer over!

Modulair product op basis van klantvraag

Wij geloven dat de sterkste verbinding resulteert in een goed en goedkoop product en een simpel en snel proces. Modulariteit speelt hierin een belangrijke rol. Hiervoor moeten we keuzes maken in product, proces, standaardisatie en fabricaat, type en detail. We willen tijd en kosten zo laag mogelijk houden, maar toch blijven voldoen aan de klantvraag en kwaliteit leveren. Daarom hebben we samen met onze klanten gekeken naar de verschillende mogelijkheden en de juiste prijs/kwaliteitsverhouding.

Interne inventarisatie

Niet alleen met onze klant, maar ook intern zijn we gaan inventariseren hoe we als organisatie tegenover de verschillende onderdelen van onze kozijnen staan, zoals de sloten en de beglazing. Manfred legt uit: “Alle materialen in onze kozijnen hebben gevolgen voor de kwaliteit van het eindproduct, de werkwijze en de verkoopprijs. Waar onze afdeling inkoop belangen heeft betreft de samenwerking en de prijs, houdt de afdeling verkoop rekening met de marktvraag en de productie met het effect dat een specifiek onderdeel heeft op de werkwijze.”

Overzicht van wensen

Alle wensen vanuit de organisatie zijn gebundeld en vastgelegd in een document. Manfred vertelt: “In dit document hebben we de wensen van de verschillende afdelingen gekoppeld aan concrete productonderdelen van diverse merken. Door de inventarisatie zagen we dat bepaalde onderdelen zijn die geen invloed hebben op het proces, zoals glas, maar er ook onderdelen zijn, zoals sloten, die vragen om een andere verwerking.” Op basis van dit document zijn we in gesprek gegaan met onze grootste leveranciers om onze voorkeuren te bespreken.

Standaardiseren van producten

Nijhuis Toelevering werkt met meerdere leveranciers voor elke productgroep. Manfred legt uit: “We werken met verschillende vaste leveranciers. Dit is een bewuste keus. Niet alleen vanwege risicospreiding, het houdt leveranciers onderling ook scherp. In het proces van modularisatie zullen echter voor een aantal productgroepen strategische keuzes gemaakt worden. Voor bijvoorbeeld het hang- en sluitwerk kiezen we voor één fabricaat en één leverancier. In onze samenwerking zijn vergaande afspraken vereist. Deze strategische professionalisering van inkoop vormt zich door een intensieve samenwerking en uit zich in een snel en simpel proces en een goed en goedkoop product.”

Meer informatie?

Meer weten over ons modulaire product? Wij vertellen er graag meer over! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×