Nijhuis Toelevering hanteert duurzaamheid op eigen manier

Rik Wegerif Rik Wegerif, Klantmanager

In een steeds sneller veranderende economie is het belangrijk dat mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn, om te voorkomen dat we de aarde uitputten. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), milieu en duurzaamheid zijn tegenwoordig dan ook belangrijke begrippen. Zo ook bij Nijhuis Toelevering. Rik Wegerif, Klantmanager, vertelt er in deze blog meer over.

Verantwoordelijkheid voor de maatschappij

“MVO is voor een al meer dan 100 jaar bestaand familiebedrijf een vanzelfsprekendheid: al lang voor de popularisering was Nijhuis Toelevering zich al bewust van haar rol en verantwoordelijkheid in de maatschappij. Desondanks is het steeds belangrijker expliciet en aantoonbaar duurzaam te ondernemen. En dat doen we op een eenvoudige, effectieve en vooral ‘eigen’ manier”, vertelt Rik.

De sterkste verbinding

“Wij streven als Nijhuis Toelevering naar de sterkste verbinding. Wij willen een langdurige relatie met onze medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit zijn onlosmakelijk verbonden met onze werkzaamheden en het realiseren van deze doelen. Het streven is dat deze belangrijkste doelen elkaar versterken en de resultaten daarvan samenvallen, iets wat in de praktijk steeds vaker mogelijk blijkt. Zo dragen minder verpakkingen bij aan duurzaamheid en een reductie van de kosten en is het werk in één keer goed doen niet alleen veiliger en leuker, maar verlaagt het ook de kostprijs.”

"We voeren het MVO-beleid op een eenvoudige, effectieve en eigen manier"

Duurzaamheid en innovatie

Duurzaam ondernemen past daarnaast bij Nijhuis Toelevering omdat het de innovatie stimuleert. Rik: “Zoeken naar andere integrale oplossingen past in het al jaren gevoerde innovatiebeleid. Onze concepten voor kozijnen en prefab zijn hier voorbeelden van en door onze fulltime productontwikkelaars en de modulariteitscommissie zijn we inmiddels dagelijks bezig met het uitbreiden, doorontwikkelen en verduurzamen van onze huidige producten.”

Eenvoudig, effectief en eigen

“We voeren ons MVO-beleid op een eigen, passende manier die daadwerkelijk resultaat oplevert en niet gepaard gaat met ingewikkelde procedures. Het begrip duurzaamheid is dan ook in de volle breedte van onze bedrijfsvoering terug te vinden.”

Sociale duurzaamheid

“Zo zetten we ons in op duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers door aandacht te hebben voor onder andere baantevredenheid, werkgeluk, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke en sociale betrokkenheid. Want dat zit in onze genen en in onze cultuur als familiebedrijf.”

Technische en economische duurzaamheid

“Maar ook op technisch en economisch vlak hebben we oog voor duurzaamheid en innovatie. Enkele niet-uitputtende voorbeelden zijn dat we met onze duurzame houtproducten helpen met het terugdringen van de CO2-uitstoot en we door bepaalde werkprocessen, zoals vingerlassen tot oneindige lengte, geen materiaalverlies kennen. Voor wat betreft de inrichting van onze productiehal hebben we diverse duurzame maatregelen getroffen waaronder ledverlichting, zonnepanelen, groene stroom en energiezuinige verfdroging. Ook met het verpakken en transporteren van producten houden we zoveel mogelijk rekening met de impact op het milieu. Onze gehele bedrijfsvoering en de productieprocessen staan in het teken van veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid.”

Meer weten over Nijhuis Toelevering?

Wil je meer informatie over onze bedrijfsvoering of heb je vragen over de producten van Nijhuis Toelevering? Neem contact met ons op!

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×