Nieuwe manier van verpakken beschermt kozijnen

André Hogenkamp André Hogenkamp, Procesontwikkelaar

Om te voorkomen dat kozijnen tijdens het vervoer en op de bouw beschadigen, hebben we bij Nijhuis Toelevering een half jaar geleden een nieuwe manier van verpakken geïntroduceerd. Het resultaat? Onbeschadigde kozijnen op de bouw en positieve reacties over het verwijderen van de beschermfolie. André vertelt je in deze blog meer.

Bescherming die werkt

“We stonden voor de uitdaging om een bescherming aan te brengen die voor alle partijen werkt. De bescherming moet het transport kunnen overleven, het kozijn moet voldoende kunnen ventileren en de verpakking moet daarnaast eenvoudig te verwijderen zijn op de bouwlocatie”, aldus André Hogenkamp, procesontwikkelaar bij Nijhuis Toelevering.

"De beschermingsfolie blijft zitten tot na het metsel- en voegwerk."

Folie met scheurrand

“We zijn op zoek gegaan naar een passende oplossing en sinds eind vorig jaar verpakken we de kozijnen op de nieuwe manier. De kozijnen worden met stevig scheurfolie met daarover DPC-folie en tape vastgezet. Hierdoor kan er tijdens het transport geen wind meer achter het plastic slaan en kunnen er geen beschadigingen aan het kozijn ontstaan. Ook kunnen het metselwerk en de voegspecie geen beschadigingen meer veroorzaken, de beschermingsfolie blijft namelijk zitten tot na het metselen en voegen.”

Eenvoudig verwijderen

“Bij de eerdere verpakkingswijze kon het verwijderen van de folie een flink gepeuter zijn, maar door de scheurrand die de folie aan de zijkanten heeft, is het verwijderen van de beschermfolie nu een stuk eenvoudiger. Om te voorkomen dat er alsnog beschadigingen aan het kozijn ontstaan, is het belangrijk dat het verwijderen van de beschermfolie volgens deze werkinstructie gebeurt.”

Geen prijsstijging

“Deze nieuwe manier van verpakken is weer een mooie stap om onze klanten met een simpel en snel proces een goed en goedkoop product aan te kunnen bieden. Deze wijziging heeft dan ook geen prijsstijging tot gevolg. Ook de komende tijd blijven we onze processen optimaliseren.”

Meer weten?

Heb je vragen over de nieuwe manier van verpakken of het verwijderen van de beschermfolie? Neem contact met ons op!

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×