Nieuwe functie als productieleider. Mark vertelt!

Mark Spaans Mark Spaans, Productieleider

Mark Spaans werkt inmiddels 6 jaar bij Nijhuis Toelevering. Hij begon zijn carrière op de Expeditie met het idee om als werkvoorbereider aan de slag te gaan, zodra de bouw weer aan zou trekken. Het liep allemaal nét iets anders en Mark bleef werkzaam bij Nijhuis Toelevering. En met succes: sinds juni dit jaar vervult hij de veelzijdige functie van productieleider!

Naast zijn werkzaamheden op de Expeditie bleef Mark niet alleen zichzelf ontwikkelen, met de DNA-trainingen hielp hij ook zijn collega’s bij hun ontwikkeling. Tijdens deze sessies leren medewerkers namelijk open en eerlijk te communiceren en elkaar aan te spreken op hun houding en gedrag, iets wat zichtbaar positieve effecten heeft op de werksfeer.

In zijn nieuwe functie houdt Mark zich nog steeds bezig met die positieve werksfeer, maar dan als leider van verschillende projecten. De kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in de Expeditie en bij zijn nevenfuncties kan hij daar goed bij gebruiken. Toen de afmontage verbouwd moest worden om lijnmontage mogelijk te maken, deed Mark bijvoorbeeld als onderdeel van het kernteam de implementatie. Mark vertelt: “Door deze nauwe samenwerkingen ken ik mijn collega’s door en door. En tijdens de DNA-trainingen heb ik geleerd om me kwetsbaar op te stellen op de vloer. Dit helpt me in mijn nieuwe rol, omdat we weten wat we aan elkaar hebben. Wederzijds vertrouwen is enorm belangrijk.”

Plannen voor de toekomst

Het is voor Mark een mooie stap in zijn carrière en hij heeft dan ook zin om aan de slag te gaan met alle plannen in de productie. Als productieleider start Mark met het creëren van een stabiele productieplanning en met de uitbreiding van het enthousiaste team van Nijhuis Toelevering: mooie uitdagingen dus! Mark: “Aan de mensen zal het in ieder geval niet liggen. Ik merk dat er veel positieve energie heerst in de groep. De motivatie is groot en als er bij enorme drukte een keer op zaterdag overgewerkt moet worden, staan we er met z’n allen. Het gevoel van ‘samen’ is echt aanwezig.”

Als productieleider wil Mark dit positieve gevoel vasthouden. Dit doet hij vooral door zichzelf te blijven: “Ik wil eerlijk en oprecht zijn en dicht bij mezelf blijven, want ik denk dat dat het meeste brengt. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en aan mij de taak om iedereen te laten doen waar hij of zij goed in is én blij van wordt. Daar word ik dan weer blij van!”

Mark Spaans Mark Spaans | productieleider

Meer informatie?

Het uitoefenen van meerdere functies is bij Nijhuis Toelevering niet uniek. Meer lezen? Bekijk de blog van Mark’s collega’s Rik en Theo. Ook deel uitmaken van ons team? We zijn altijd op zoek naar mensen met het juiste DNA! Bekijk alle vacatures of stuur een open sollicitatie naar [email protected].

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×