Nieuw bij Nijhuis: Wilco stelt zich voor!

Wilco Breukelman Wilco Breukelman, Operationeel manager

Na 22 jaar in de metaalindustrie te hebben gewerkt, is Wilco Breukelman overgestapt naar de timmerindustrie. Sinds enkele maanden werkt Wilco als Operationeel Manager bij Nijhuis Toelevering. In deze blog stelt hij zichzelf voor en vertelt hij over zijn plannen!

“Na meer dan twintig jaar bij Brinks Metaalbewerking BV in de metaalindustrie te hebben gewerkt, vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Ik heb gekeken naar wat ik graag zou willen doen en kwam toen bij de timmerindustrie terecht. Ik heb een half jaar elders gewerkt, maar werd onvoldoende uitgedaagd. Ik ben een bouwer en wil graag het bedrijf helpen bij hun groei. Ik zocht een bedrijf waar ze er met z’n allen voor gaan. Van mijn schoonvader, die meer dan 40 jaar bij Nijhuis heeft gewerkt, hoorde ik veel positieve verhalen.

Automatisering en robotisering

Als operationeel manager is Wilco verantwoordelijk voor prefab en kozijnen. “Hoewel het twee verschillende business units zijn, is het wel één club die samenwerkt. En dat is ook een beetje mijn rol: het verbinden van de afdelingen om gezamenlijk de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Met z’n allen gaan we aan de slag met het industrialiseren van de houtindustrie. Robotisering, digitaliseren en automatisering horen daarbij: door te werken met een ERP-systeem zorgen we er bijvoorbeeld voor dat in de toekomst een pakbon automatisch gegenereerd wordt en ook de planning automatisch gemaakt wordt. Maar we gaan ook de spuiterij robotiseren. Allemaal oplossingen waarmee we inspelen op de veranderende industrie.”

Wilco’s kennis en ervaring vanuit de metaalindustrie komen hierbij goed van pas. Hij vertelt: “Er zijn natuurlijk genoeg verschillen tussen metaal en hout, maar het proces is nagenoeg hetzelfde. En het blijft maakindustrie, een industrie die heel goed bij mij past. Ik vind dat we de maakindustrie in het oosten van het land groot moeten houden in plaats van te verplaatsen naar het buitenland. Juist daarom is de automatisering zo belangrijk!”

"Samen gaan we aan de slag met het industrialiseren van de houtindustrie"

Doelstellingen

Zijn doelstelling als operationeel manager? “Een operationeel team worden is stap 1. Daarnaast hebben we momenteel een project waarbij we als doelstelling hebben de kozijnen productie te optimaliseren. We willen niet dat dit onder stress gebeurt. Iedereen moet op een normale, prettige manier zijn werk kunnen doen, dus het moet goed georganiseerd zijn: het materiaal en de informatie moeten op het juiste moment op de juiste plek zijn. Bij alles wat we doen staat kwaliteit op de eerste plaats!”

Een fijne plek!

In de metaalindustrie is Wilco 15 jaar bezig geweest met techniek, in de jaren daarna werkte hij in de rol van productiemanager. “Ik heb zo het hele bedrijf doorgelopen en beide kanten gezien”. Bij Brinks voelde het bijna alsof ik getrouwd was met het bedrijf. Dat gevoel heb ik een tijdje niet gehad, maar bij Nijhuis heb ik dat gevoel weer teruggevonden. Iedereen is vriendelijk, heeft een goede inzet en een hart voor het bedrijf. Er hangt hier echt een sfeer van ‘dit is ons bedrijf en we gaan het met z’n allen doen’. Als er een probleem is, wordt dat met elkaar opgelost. Dat vind ik heel prettig. Ik zit echt op mijn plek!”

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×