Nieuwe functie als service coördinator. Jan vertelt!

Jan van den Dijk Jan van den Dijk, Service coördinator

Jan van den Dijk is inmiddels al ruim 33 jaar werkzaam bij Nijhuis Toelevering. Waar het allemaal begon met vakantiewerk in de fabriek, heeft hij inmiddels vele andere functies binnen het bedrijf vervuld. Zo heeft Jan onder andere gewerkt in de machinale, de voormontage, de spuiterij, de afmontage en als heftruckchauffeur en voorwerker. Per 1 december is het weer tijd voor een nieuwe stap binnen Nijhuis Toelevering! Jan gaat van de afdeling inkoop naar de afdeling service en nazorg. Hier gaat hij opereren als service coördinator.

Nieuwe uitdaging

Jan heeft de eerste 20 jaar bij Nijhuis vooral in de werkplaats gelopen. Sinds 2013 is hij werkzaam op de inkoopafdeling. De afgelopen jaren is hij druk bezig geweest met een nieuw programma voor de productie. “Met dit programma heb ik mijn eigen functie eigenlijk overbodig gemaakt”, aldus Jan. Gelukkig is er bij Nijhuis ruimte voor een nieuwe uitdaging als service coördinator. Jan: “Vooral door het onbekende en onverwachte vind ik mijn nieuwe functie een mooie uitdaging.”

Service coördinator

Maar wat houdt de functie service coördinator eigenlijk in? Als service coördinator op de afdeling service en nazorg ben je het aanspreekpunt voor de klanten en ondersteun je met jouw kennis het proces van klachtenafhandeling. Hierbij kijk je niet alleen naar de kwaliteit, maar ook naar de economische kant van de oplossing. Daarnaast zorg je, uit de analyses die je maakt, voor de terugkoppeling naar de productie en werkgroep Modulair. Door zijn vele jaren ervaring bij Nijhuis Toelevering heeft Jan veel product- en materiaalkennis opgedaan, iets wat erg goed van pas komt in zijn nieuwe functie.

Oplossingsgericht denken

Op de vraag hoe hij zijn nieuwe functie wil gaan inrichten, antwoordt Jan: “In mijn nieuwe functie kan ik veel minder plannen, je weet natuurlijk niet wanneer er een klacht binnenkomt. Dat zal wel even wennen zijn. Maar ik werk gestructureerd en sta altijd open voor flexibiliteit. Ook probeer ik altijd oplossingsgericht te denken, mijn motto is “je moet denken in oplossingen, want het probleem is er al”. Dit kan ik mooi toepassen als service coördinator”.

“Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je klachten voor bent. Bijvoorbeeld door verbeteringen door te voeren in het productieproces en een duidelijke structuur aan te brengen in de werkwijze. Ik zal in mijn nieuwe functie dan ook veel contact hebben met andere collega’s, bijvoorbeeld de werkvoorbereiders en productie. Ook zal ik wellicht af en toe een klant bezoeken om een klacht te beoordelen”.

Kom maar op!

Jan kijkt er naar uit om vanaf volgende week in zijn nieuwe functie aan de slag te gaan. “Het zal aan het begin misschien nog wat onwennig zijn, maar ik zie het als een grote uitdaging om er wat moois van te maken en de klachten naar tevredenheid van de klant op te lossen. En vooral met hulp van collega’s van andere afdelingen maken we het samen tot een succes!”

Meer informatie?

Ben je benieuwd naar de werkzaamheden binnen andere functies bij Nijhuis? Bekijk dan eens de blog van Jan’s collega’s Mark, Rik en Theo. Wil jij ook deel uitmaken van ons team? Bekijk alle vacatures of stuur een open sollicitatie naar [email protected]

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×