Samenwerken aan de nieuwe afmontagelijn. Hoe bevalt het?

André Horck, medewerker afmontage

Eind 2017 hebben we in de fabriek nieuwe afmontagelijnen in gebruik genomen, waar de afdelingen glas en afmontage samenwerken. Mark schreef in zijn blog over de redenen van deze nieuwe werkwijze. Inmiddels werken we al enkele maanden aan de nieuwe afmontagelijnen. André vertelt over zijn ervaringen! 

Samenwerken aan kwaliteit

Samen met nog 7 collega’s ben ik werkzaam aan de nieuwe afmontagelijn. In het begin waren we nog wat sceptisch over de nieuwe werkmethode, maar ik zou persoonlijk niet meer terug willen naar de oude situatie. We werken nu echt samen als een groep en dat is gaaf. Wat ik voorheen alleen deed, doen we nu in teamverband.

"Ik zou niet terug willen naar de oude situatie. We doen het nu echt samen!"

Meer afwisseling in de werkzaamheden

De nieuwe werkmethode zorgt er ook voor dat ik nieuwe dingen leer. Ik kom zelf van de afmontage-afdeling en had bijvoorbeeld nog nooit glas gezet. Nu leer je van elkaar en groei je in de diverse werkzaamheden. We kunnen ook van baan wisselen, wat ons werk een stuk afwisselender maakt. Bovendien is het werk fysiek een stuk minder zwaar geworden. Voorheen moesten we de kozijnen draaien, zware ruiten tillen en trapjes op en af; nu kunnen we de kozijnen in een put laten zakken en ruiten tillen met glaszuigers die in de kraanbanen hangen.

Meer lezen over de lijnmontage?

Onze kozijnen werden afgemonteerd op losse stations. In 2017 zijn we een verbouwing gestart om deze losse stations te transformeren tot drie volledige afmontagelijnen, waarin de afdelingen afmontage en glas nu samenwerken aan één lijn. Dat is niet alleen goedkoper en sneller, maar ook nog eens leuker, veiliger en gezonder. Mark vertelt over het project in zijn blog.

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×