Doen waar je blij van wordt: Wilco combineert zijn baan met een lerarenopleiding

Wilco Nijmeijer Wilco Nijmeijer, Leidinggevende voormontage

Leidinggeven in de timmerfabriek en studeren een gekke combi? Nee hoor. Wilco combineert zijn werk bij Nijhuis Toelevering met een lerarenopleiding. Hij heeft onlangs zijn propedeuse gehaald en gaat dit schooljaar verder met zijn tweede jaar. Dat is nou doen waar je blij van wordt!

Zoektocht naar meer uitdaging

Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad bij mijn vorige werkgever, maar ik was na vele jaren toe aan iets anders. Bovendien merkte ik dat ik meer uitdaging zocht. Omdat ik nog geen idee had waar ik precies naar op zoek was, heb ik een beroepskeuzetest gedaan. Daaruit kwam naar voren dat het onderwijs goed bij mij zou passen. De opleiding wiskundeleraar leek me wel wat, maar ik kwam er al snel achter dat wiskunde niet zo mijn ding was. Het onderwijs sprak me wel aan, dus besloot ik een andere docentenopleiding te volgen. Vanwege mijn achtergrond in de timmerindustrie, besloot ik de HBO opleiding Lerarenopleiding Technisch Beroepsonderwijs aan Hogeschool Windesheim te Zwolle te gaan volgen.

"Ik ben enorm dankbaar, want ik kan nu doen wat mij gelukkig maakt!"

Vacature bij Nijhuis Toelevering

In diezelfde periode wilde ik ook van werkgever veranderen. Ik zag de vacature van teamleider voormontage bij Nijhuis Toelevering en heb gereageerd. Omdat ik graag de opleiding wilde volgen, kon ik de functie niet fulltime uitvoeren. Nijhuis Toelevering gaf mij toen de kans om de functie in 4 dagen te vervullen, zodat ik het kon combineren met één dag school. Ik vind het best uniek dat een werkgever iemand aanneemt, die eigenlijk ergens anders voor studeert. En dan ook nog eens voor een dag minder! Hier ben ik Nijhuis Toelevering enorm dankbaar voor, want hierdoor kan ik doen wat mij gelukkig maakt!

Facetten van het onderwijs toepassen in het werk

Als leidinggevende bij de voormontage kan ik veel facetten uit het onderwijs toepassen. Veel vaardigheden die ik opdoe tijdens mijn studie helpen mij bij het aansturen van de groep, zoals de manier van aanspreken. Maar andersom werkt het ook: de situaties die ik meemaak op de werkvloer zijn handige praktijkvoorbeelden bij de theorie die ik tijdens mijn studie krijg. Ik vind het mooi om te zien dat er toch veel overlap is.

"Als leidinggevende kan ik veel facetten uit het onderwijs toepassen."

Drukke periode

Op dit moment combineer ik mijn werk met een studie én een gezin. Ik heb een vrouw en drie kinderen: een zoon van 19 en twee dochters van 17 en 12. Gelukkig krijg ik van hen alle ruimte om bezig te zijn met studeren, want het kost behoorlijk veel tijd. ’s Morgens vroeg ben ik al vanaf 07.00 uur van huis voor mijn werk en elke avond ben ik tot 22.00 uur bezig met huiswerk voor mijn studie. Voor mijn gezin en mezelf probeer ik de zondagen daarom bewust vrij te houden. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat mijn collega’s zo flexibel zijn: zij gaan op de dag dat ik er niet ben gewoon door met hun werkzaamheden.

De toekomst

Wat ik na mijn opleiding ga doen? Ik heb geen idee. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Nijhuis Toelevering. Het is een mooi bedrijf en de menselijke manier van werken spreekt me erg aan. We doen het werk écht samen en lossen dingen met elkaar op. Dat vind ik mooi! 

Ook werken bij Nijhuis?

Net als Wilco doen waar je blij van wordt? Bekijk onze vacatures!

Anderen bekeken ook

Wil jij met ons verbinden?

Maatwerk kozijnen vanaf 5 werkdagen geleverd
Maak kennis met Toelevering Online
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×